Difference between revisions of "Manager pachete Sisyphus"

From Redcore Linux Project Wiki
Jump to navigationJump to search
(Created page with "Sisyphus este managerul de pachete utilizat în Redcore Linux. În esența sa, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul portage, gentoolkit și portage-utils care oferă o i...")
 
Line 1: Line 1:
Sisyphus este managerul de pachete utilizat în Redcore Linux.
Sisyphus este unul dintre managerii de pachete, disponibili în Redcore Linux, alături de Portage și Flatpak. Este managerul de pachete recomandat de utilizat și a fost dezvoltat de dezvoltatorii Redcore Linux pentru Redcore Linux. În esență, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul Portage, care oferă o interfață apt-get / yum-alike, pentru a ajuta oamenii nou-veniți să treacă de la sistemele bazate pe Debian / Redhat la Gentoo. Modul în care funcționează poate fi cel mai bine descris de [https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide]. Documentația Gentoo Linux implementată în codul lui Sisyphus.
<strong>Notă:</strong> Nu toate aspectele Portage sunt împachetate sau expuse. Sisyphus este în curs de dezvoltare activă, astfel încât lucrurile pot fi adăugate, schimbate sau eliminate în viitor.


În esența sa, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul portage, gentoolkit și portage-utils care oferă o interfață apt-get / yum-alike la aceste comenzi, pentru a ajuta oamenii nou-veniți să treacă de la sistemele bazate pe Debian / RedHat la Gentoo.  
<strong>Notă:</strong> Numele Sisyphus provine de la [https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_mythology Greek mythology]. Sisif sau Sisifos (/ ˈsɪsɪfəs /; greaca veche: Σίσυφος Sísyphos) a fost fondatorul și regele Ephyrei (acum cunoscut sub numele de Corint). El a fost pedepsit pentru că a înșelat moartea de două ori, fiind obligat să rostogolească un imens bolovan pe un deal, doar pentru ca acesta să se rostogolească în jos, de fiecare dată când se apropia de vârf, repetând această acțiune pentru eternitate. Prin influența clasică asupra culturii moderne, sarcinile care sunt atât laborioase, cât și zadarnice sunt, prin urmare, descrise ca Sisif (/ sɪsɪˈfiːən /). Având în vedere caracterul de lansare al Redcore Linux, Sisyphus este un nume potrivit, deoarece programul este „pedepsit” pentru a actualiza sistemul pentru totdeauna, doar pentru a afla noi actualizări odată ce acesta a fost finalizat.


Cu toate acestea, utilizarea Sisyphus a fost întotdeauna mai lentă în comparație cu utilizarea directă a portage-ului, în principal datorită operațiunilor suplimentare pe care le face Sisyphus (sincronizarea repo-urilor și a bazelor de date, preluarea instantaneelor ​​bazei de date pre / post tranzacții pachet etc.)
=Dezvoltare=
 
Sisyphus este scris în python3 (backend și cli frontend) și PyQt5 (gui frontend) și este împărțit în 3 părți:
În ultimul timp s-a lucrat la îmbunătățirea vitezei.
* Nivel de acces la baza de date (backend)
 
* Un client cli (terminal)
Am vrut să reducem la minimum timpul pe care îl petrece sincronizând repo-urile și bazele de date și să-l facem să ruleze la fel de repede ca și executarea directă a portage-ului.
* Un client gui (interfață utilizator)
 
Pentru a atinge acest obiectiv ne-am întors la planșa de desen.
 
Ne-am gândit că o putem accelera dacă schimbăm formatul bazei de date, modul în care sincronizează repos-urile și modul în care ia instantaneele bazei de date.
 
https://redcorelinux.org/news

Revision as of 00:36, 9 July 2021

Sisyphus este unul dintre managerii de pachete, disponibili în Redcore Linux, alături de Portage și Flatpak. Este managerul de pachete recomandat de utilizat și a fost dezvoltat de dezvoltatorii Redcore Linux pentru Redcore Linux. În esență, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul Portage, care oferă o interfață apt-get / yum-alike, pentru a ajuta oamenii nou-veniți să treacă de la sistemele bazate pe Debian / Redhat la Gentoo. Modul în care funcționează poate fi cel mai bine descris de https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide. Documentația Gentoo Linux implementată în codul lui Sisyphus. Notă: Nu toate aspectele Portage sunt împachetate sau expuse. Sisyphus este în curs de dezvoltare activă, astfel încât lucrurile pot fi adăugate, schimbate sau eliminate în viitor.

Notă: Numele Sisyphus provine de la Greek mythology. Sisif sau Sisifos (/ ˈsɪsɪfəs /; greaca veche: Σίσυφος Sísyphos) a fost fondatorul și regele Ephyrei (acum cunoscut sub numele de Corint). El a fost pedepsit pentru că a înșelat moartea de două ori, fiind obligat să rostogolească un imens bolovan pe un deal, doar pentru ca acesta să se rostogolească în jos, de fiecare dată când se apropia de vârf, repetând această acțiune pentru eternitate. Prin influența clasică asupra culturii moderne, sarcinile care sunt atât laborioase, cât și zadarnice sunt, prin urmare, descrise ca Sisif (/ sɪsɪˈfiːən /). Având în vedere caracterul de lansare al Redcore Linux, Sisyphus este un nume potrivit, deoarece programul este „pedepsit” pentru a actualiza sistemul pentru totdeauna, doar pentru a afla noi actualizări odată ce acesta a fost finalizat.

Dezvoltare

Sisyphus este scris în python3 (backend și cli frontend) și PyQt5 (gui frontend) și este împărțit în 3 părți:

* Nivel de acces la baza de date (backend)
* Un client cli (terminal)
* Un client gui (interfață utilizator)