Difference between revisions of "Manager pachete Sisyphus"

From Redcore Linux Project Wiki
Jump to navigationJump to search
Line 235: Line 235:
===Ajutor===
===Ajutor===
root # sisyphus search --help
root # sisyphus search --help
====Căutare pachete====
==Căutare pachete==


În mod implicit, va căuta pachete binare, utilizând baza de date internă. Termenul de căutare poate fi furnizat și în formatul de categorie / nume.
În mod implicit, va căuta pachete binare, utilizând baza de date internă. Termenul de căutare poate fi furnizat și în formatul de categorie / nume.
===Exemple===
===Exemple===
  root # sisyphus search openbox
  root # sisyphus search openbox

Revision as of 19:51, 20 July 2021

Sisyphus este unul dintre managerii de pachete, disponibili în Redcore Linux, alături de Portage și Flatpak. Este managerul de pachete recomandat de utilizat și a fost dezvoltat de dezvoltatorii Redcore Linux pentru Redcore Linux. În esență, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul Portage, care oferă o interfață apt-get / yum-alike, pentru a ajuta oamenii nou-veniți să treacă de la sistemele bazate pe Debian / Redhat la Gentoo. Modul în care funcționează poate fi cel mai bine descris de https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide. Documentația Gentoo Linux implementată în codul lui Sisyphus. Notă: Nu toate aspectele Portage sunt împachetate sau expuse. Sisyphus este în curs de dezvoltare activă, astfel încât lucrurile pot fi adăugate, schimbate sau eliminate în viitor.

Notă: Numele Sisyphus provine din Mitologia Greacă Greek mythology. Sisif sau Sisifos (/ ˈsɪsɪfəs /; greaca veche: Σίσυφος Sísyphos) a fost fondatorul și regele Ephyrei (acum cunoscut sub numele de Corint). El a fost pedepsit pentru că a înșelat moartea de două ori, fiind obligat să rostogolească un imens bolovan pe un deal, doar pentru ca acesta să se rostogolească în jos, de fiecare dată când se apropia de vârf, repetând această acțiune pentru eternitate. Prin influența clasică asupra culturii moderne, sarcinile care sunt atât de laborioase, cât și zadarnice, prin urmare, descrise ca Sisif. Având în vedere caracterul de lansare al Redcore Linux, Sisyphus este un nume potrivit, deoarece programul este „pedepsit” pentru a actualiza sistemul pentru totdeauna, doar pentru a afla noi actualizări odată ce acesta a fost finalizat.

Dezvoltare

Sisyphus este scris în python3 (backend și cli frontend) și PyQt5 (gui frontend) și este împărțit în 3 părți:

* Nivel de acces la baza de date (backend)
* Un client cli (terminal)
* Un client gui (interfață utilizator)

Nivelul de acces la date

Backend este destul de simplu și este alcătuit dintr-o colecție de biblioteci de funcții python3 care înfășoară părți din Portage și implementează aspecte specifice lui Sisyphus (ramuri, recuperare baze de date, căutare avansată de pachete și filtrare). Pentru a evita eventualele erori, NU folosește Portage API și pentru a rămâne compatibil cu Portage, piesele înfășurate îl urmează îndeaproape și folosesc metode identice. Unele metode Portage au fost înlocuite de-a lungul timpului cu metode specifice Sisyphus (descărcător de pachete binare), păstrând în același timp compatibilitatea. Este în curs de dezvoltare o metodă experimentală de instalare a pachetelor binare, dar în prezent este din păcate blocată din cauza lipsei de timp (testele timpurii arată o creștere a vitezei de 2000%, menținând totuși compatibilitatea Portage).

Client CLI

 • Utilizare :
root # sisyphus [OPTIONS] COMMAND [ARGS]
 • Opțiuni :
--install-completion: Instalați finalizarea shell-ului curent.
--show-completion: Afișați finalizarea shell-ului curent, pentru a o copia sau a personaliza instalarea.
 • Ajutor:

--help: Afișați acest mesaj și ieșiți. root # sisyphus --help

 • Comenzi :
autoremove: Dezinstalați pachetele care nu mai sunt necesare.
branch: Alegeți ramura selectată a arborelui Portage, ...
install: Instalați aplicații binare și / sau ebuild (din cod sursă) ...
mirror: Listează / Setează oglinda binhost activă (depozit binar).
rescue: Revitalizați baza de date a pachetelor Sisyphus, dacă ați pierdut-o ...
search:Căutați aplicații binare și / sau ebuild (sursă)
spmsync: Sincronizați baza de date a pachetelor Sisyphus cu ...
sysinfo: Afișați informații despre nucleul instalat ...
uninstall: Dezinstalați pachetele * MODUL SIGUR *, verificând dacă ...
update: Actualizați arborele Portage, Redcore ...
upgrade: Actualizați sistemul utilizând binare și / sau ebuild ...

Dezinstalați pachetele orfane

Dezinstalați pachetele care nu mai sunt necesare. Când dezinstalați un pachet, dependențele sale vor deveni orfane dacă nimic altceva nu le cere. În plus, un pachet nu mai poate depinde de altul, astfel încât și celălalt pachet devine orfan dacă nimic altceva nu îl cere. Utilizați această comandă pentru a verifica întregul lanț de dependență pentru astfel de pachete și pentru a le dezinstala.

Utilizare

root # sisyphus autoremove [OPTIONS]

Opțiuni

--help : Afișați acest mesaj și ieșiți.

Ajutor

root # sisyphus autoremove --help

Exemple

root # sisyphus autoremove

Echivalent Portage

root # emerge --depclean --verbose --ask

Schimbați ramurile

Selectați ramura arborelui Portage, Redcore overlay și Portage configs. Schimbarea poate fi realizată utilizând opțiunea --remote. „BRANCH” poate fi una dintre următoarele: master, next. „REMOTE” poate fi una dintre următoarele: gitlab, pagure (implicit este pagure).

Utilizare

root # sisyphus branch [OPTIONS] [master|next]

Opțiuni

-r, --remote [gitlab|pagure]
-help: Afișați acest mesaj și ieșiți.

Ajutor

root # sisyphus branch --help

Exemple

root # sisyphus branch master --remote=gitlab (trage ramura 'master' de la gitlab.com)
root # sisyphus branch next --remote=next (trage ramura 'next' de la pagure.io)

Împerecherea depozitului binar

Odată ce ați schimbat ramura, trebuie să o împerecheați corect cu gazda "binhost" (depozit binar).

Exemple

Ramura „Master” trebuie asociată cu gazda - binhost-ul stabil (depozit binar) (numere impare din „lista oglinzilor sisyphus”).

root # sisyphus mirror set 1
root # sisyphus mirror set 5

Ramura „next” trebuie asociată cu gazda pentru teste - binhost (depozit binar) (numere pare din „lista oglinzilor sisyphus”).

root # sisyphus mirror set 4
root # sisyphus mirror set 8

Sisyphus va refuza să instaleze orice pachet sau să actualizeze sistemul dacă ramura și gazda - binhost nu sunt asociate, deoarece diferite opțiuni de configurare a pachetelor pot fi diferite între ramuri. Aceasta pentru a evita confuzia utilizatorilor, potențialele degradări sau ruperea sistemului.

sisyphus installl google-chrome
fetching updates.. (preluând actualizări...)
Current branch: 'next' (testing) (pentru teste)
Current binhost: 'http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages/' (stable) (stabil)
Invalid branch - binhost pairing; Use (folosiți comanda) 'sisyphus branch --help' for help (pentru ajutor); Quitting. (Ieșire).

Echivalent Portage

Portage are ramuri, dar funcționează într-un mod diferit. Vedeți https://wiki.gentoo.org/wiki/KEYWORDS pentru detalii,

Avertizare

Portage va ocoli protecția din Sisyphus și vă va oferi o soluție. De cele mai multe ori această soluție va include o recompilare sau o retrogradare a pachetelor care au diferite opțiuni de configurare între ramuri.

Instalați pachete

Instalați pachete binare și / sau ebuild (din cod sursă). În mod implicit, vor fi instalate numai pachetele binare. Utilizați opțiunea --ebuild pentru a instala pachete ebuild (din cod sursă).

Usage

root # sisyphus install [OPTIONS] PACKAGE

Opțiuni

-e, --ebuild
--help: Afișați acest mesaj și ieșiți.


Ajutor

root # sisyphus install --help

Exemple

root # sisyphus install pidgin

Se va instala pachetul binar pidgin (dacă este disponibil); dacă nu există, dar se găsește pachetul ebuild (din cod sursă) pentru pidgin, acesta se va opri și va sugera opțiunea --ebuild.

root # sisyphus install pidgin
Source package(s) found in the mix; Use 'sisyphus install pidgin --ebuild'; Quitting.
(Au fost găsite pachetele din cod sursă. Utilizați comanda:) 'sisyphus install pidgin --ebuild'; Quitting. (Ieșire)

Instalarea hybrid

Opțiunea „--ebuild” poate fi utilizată pentru a instala aproape orice din arborele Portage, într-un mod similar cu Gentoo Linux. Se comportă ca opțiunea Portage '--getbinpkg' și va prefera reutilizarea pachetelor binare (dacă se găsește) pentru a satisface dependențele pachetelor sursă (ebuild), accelerând instalarea. Opțiunea „--ebuild” poate fi utilizată tot timpul, deoarece va rezolva instalarea pachetelor binare dacă nu este necesară compilarea.

These are the source packages that would be merged, in order: (Acestea sunt pachetele sursă care ar fi compilate, în ordine:) net-libs/gssdp-1.2.3 dev-libs/libgnt-2.14.1 net-libs/libsrtp-2.3.0-r1 media-plugins/gst-plugins-srtp-1.16.3 net-libs/gupnp-1.2.7 net-libs/gupnp-igd-0.2.5-r10 net-libs/libnice-0.1.15 media-plugins/gst-plugins-libnice-0.1.15-r100 net-libs/farstream-0.2.9 net-im/pidgin-2.14.5

Total: 10 source package(s) (10 pachete sursă) Would you like to proceed? [y/N] (Doriți să continuați? [y / N])

Îi va cere lui Portage să compileze și să instaleze pidgin și dependențele sale de la sursă.

Echivalent Portage

root # emerge --getbinpkgonly --verbose --ask pidgin (instalează pachetul binar pentru “pidgin”, dă eroare dacă nu-l găsește, chiar dacă găsește pachete sursă)
root # emerge --getbinpkg --verbose --ask pidgin (instalează pachetul binar pentru “pidgin” dacă-l găsește, compilează din cod sursă dacă nu)
root # emerge --verbose --ask pidgin (compilează din cod sursă și ignoră pachetul binar)

Sisyphus înfășoară metodele Portage într-un mod ușor diferit. Nu eșuează dacă pachetul binar nu este găsit, dar sugerează opțiunea „--ebuild” dacă se găsește pachetul ebuild (sursă). Dacă preferați să utilizați Portage tot timpul:

root # emerge --sync
root # emerge --getbinpkg --verbose --ask --with-bdeps=y --rebuilt-binaries PKGNAME
root # sisyphus spmsync

va obține același rezultat ca și când se rulează (tot timpul) comanda:

root # sisyphus install PKGNAME –ebuild . 

Opțiunea Portage --getbinpkg va prefera refolosirea pachetelor binare (dacă este disponibilă) pentru a satisface dependențele pachetului ebuild (sursă), accelerând instalarea.

Configurare „oglinzi” pentru pachete

Listează /Setează „gazda” activă (depozitul binar).

Utilizare

root # sisyphus mirror [OPTIONS] COMMAND [ARGS]

Opțiuni

--help: Afișați acest mesaj și ieșiți.

Comenzi

list: Listează depozitul binar disponibil...
set: Schimbă depozitul binar disponibil către…

Ajutor

root # sisyphus mirror --help

Lista “oglinzilor” mirrors

Listează oglinzile pentru depozitele, pachetelor binare, disponibile (cea activă este marcată cu *). Utilizare====

root # sisyphus mirror list [OPTIONS]

Optiuni

--help: Afișați acest mesaj și ieșiți

Exemple

root # sisyphus mirror list
1  http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages/
2 * http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages-next/
3  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages/
4  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages-next/
5  http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages/
6  http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages-next/
7  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages/
8  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages-next/

Echivalent Portage

root # emerge --info --verbose|grep BINHOST PORTAGE_BINHOST="http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages-next/" Suportul pentru mai multe depozite binare este oarecum incomplet, doar unul poate fi activat la un moment dat, iar Portage îl listează doar pe cel activ. Citiți mai multe la https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide

Schimbarea „oglinzilor” mirrors

Schimbați depozitul de pachete binare în oglinda selectată.

Utilizare

sisyphus mirror set [OPTIONS] INDEX

Optiuni

--help: Afișați acest mesaj și ieșiți

Ajutor

root # sisyphus mirror --help

Exemple

root # sisyphus mirror set 6

root # sisyphus mirror list

1 http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages/

2  http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages-next/
3  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages/
4  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages-next/
5  http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages/
6 * http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages-next/
7  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages/
8  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages-next/
root # sisyphus mirror set 2
root # sisyphus mirror list
1  http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages/
2 * http://mirrors.redcorelinux.org/redcorelinux/packages-next/
3  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages/
4  http://mirror.math.princeton.edu/pub/redcorelinux/packages-next/
5  http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages/
6  http://mirror.alpix.eu/redcorelinux/packages-next/
7  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages/
8  http://mirror.yandex.ru/mirrors/redcorelinux/packages-next/

Echivalent Portage

Citiți https://wiki.gentoo.org/wiki/Binary_package_guide pentru a afla cum să configurați un depozit de pachete binare pe sistemele Gentoo Linux și cum să vă configurați sistemele pentru a le utiliza.

Recuperarea bazei de date

Reînviați baza de date a pachetelor Sisyphus dacă s-a pierdut sau este deteriorată. Dacă dintr-un anumit motiv baza de date a pachetelor Sisyphus s-a pierdut sau este deteriorată, aceasta poate fi reînviată folosind baza de date a pachetelor Portage. Dacă baza de date a pachetelor Portage este coruptă (în acest caz oricum e o problemă : D), va fi posibilă doar o înviere parțială. Dacă baza de date a pachetelor Portage este intactă, va fi posibilă învierea completă.

Utilizare

 root # sisyphus rescue [OPTIONS]

Optiuni

--help: Afișați acest mesaj și ieșiți

Ajutor

 root # sisyphus rescue --help

Exemple

root # sisyphus rescue

Utilizare

root # sisyphus search [OPTIONS] PACKAGE

Optiuni

-d, --description TEXT: Match description.
-f, --filter [all|alien|installed|available|upgradeable]: [default: all]
-q: Short (one line) output.
-e, --ebuild: Search in ebuilds (slower).
--help: Show this message and exit.

Ajutor

root # sisyphus search --help

Căutare pachete

În mod implicit, va căuta pachete binare, utilizând baza de date internă. Termenul de căutare poate fi furnizat și în formatul de categorie / nume.

Exemple

root # sisyphus search openbox

SAU

root # sisyphus search x11-wm/openbox

Caracterele * și ?

Se acceptă folosirea metacaracterelor * și ?. Un șir gol se va potrivi cu orice (similar cu *). Pentru a căuta toate pachetele care aparțin unei categorii, utilizați „*” sau lăsați numele gol.

Exemple

root # sisyphus search x11-wm/

SAU

root # sisyphus search x11-wm/*

Descriere căutare

În plus, căutarea poate fi efectuată prin descrierea pachetului, utilizând opțiunea -d (--descriere).

Exemple

root # sisyphus search x11/open -d 'window manager'

(utilizați ghilimele simple sau duble când descrierea conține spații)

Filtrarea căutărilor

Utilizați opțiunea -f (--filter) pentru a selecta numai pachetele de interes. Valori posibile:

all (implicit) - căutați întreaga bază de date
alien - căutați pachete instalate, dar care nu mai sunt disponibile (acest filtru poate corespunde pachetelor instalate din ebuilds sau pachetelor care nu mai sunt menținute ca binare)
installed - căutați în toate pachetele instalate
available - căutați pachetele disponibile, dar nu sunt instalate
upgradeable - căutați pachetele instalate în care versiunea instalată este diferită de versiunea disponibilă
Exemple
root # sisyphus search "" -f installed 

Deoarece nu a fost furnizat niciun termen de căutare, acesta va afișa toate pachetele instalate. root # sisyphus search google-chrome -f all Se caută toate pachetele ... Searching all packages ...

* www-client/google-chrome
    Installed version: None
    Latest available version: 91.0.4472.114
    Description: The web browser from Google
Found 1 matching package(s) ... (s-a găsit un pachet)

Căutați în toată baza de date Google Chrome și afișați rezultatele.

root # sisyphus search pidgin -f all

Se caută toate pachetele ... Searching all packages ... No package found! (Nu a fost găsit niciun pachet!) Folosiți opțiunea „--ebuild” pentru a căuta pachete sursă! Pidgin nu a fost găsit în baza de date, deci nu există pachet binar pentru acesta în depozit. Cu toate acestea, Sisyphus sugerează să utilizați opțiunea „--ebuild”.

Căutare Hybrid

Pentru a căuta toate pachetele (inclusiv sursa), utilizați opțiunea --ebuild. Acest lucru este mai lent, deoarece va efectua o „emerge --search”. Cu această opțiune, pot fi furnizate mai multe pachete ca termen de căutare. Opțiunile „d”, „-f” și „-q” (liniște) sunt ignorate în acest mod.

Exemple
root # sisyphus search pidgin --ebuild

Local copy of remote index is up-to-date and will be used. (Copia locală a indexului la distanță este actualizată și va fi utilizată.) [Rezultate pentru cheia de căutare: pidgin]

 • net-im/pidgin
   Latest version available: 2.14.5
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 8,494 KiB
   Homepage:   https://pidgin.im/
   Description:  GTK Instant Messenger client
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-birthday-reminder
   Latest version available: 1.7-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 460 KiB
   Homepage:   https://launchpad.net/pidgin-birthday-reminder
   Description:  Plugin for Pidgin that reminds you of your buddies birthdays
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-bot-sentry
   Latest version available: 1.3.0
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 275 KiB
   Homepage:   http://pidgin-bs.sourceforge.net/
   Description:  Bot Sentry is a Pidgin plugin to prevent Instant Message (IM) spam
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-encryption
   Latest version available: 3.1-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 590 KiB
   Homepage:   http://pidgin-encrypt.sourceforge.net/
   Description:  Pidgin IM Encryption PlugIn
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-extprefs
   Latest version available: 0.7-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 325 KiB
   Homepage:   http://gaim-extprefs.sourceforge.net
   Description:  Extra preferences that are desired but are not worthy for Pidgin
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-funyahoo-plusplus [ Masked ]
   Latest version available: 9999
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 0 KiB
   Homepage:   https://github.com/EionRobb/funyahoo-plusplus
   Description:  Yahoo! (2016) Protocol Plugin for Pidgin
   License:    GPL-3+

* x11-plugins/pidgin-gnome-keyring
   Latest version available: 2.0-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 12 KiB
   Homepage:   https://github.com/aebrahim/pidgin-gnome-keyring
   Description:  Integrates Pidgin (and libpurple) with the system keyring
   License:    GPL-2+

* x11-plugins/pidgin-gpg
   Latest version available: 0.9.3
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 788 KiB
   Homepage:   https://github.com/Draghtnod/Pidgin-GPG
   Description:  Pidgin GPG/OpenPGP (XEP-0027) plugin
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgin-hotkeys
   Latest version available: 0.2.4
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 334 KiB
   Homepage:   http://pidgin-hotkeys.sourceforge.net/
   Description:  Pidgin plugin to define global hotkeys for various actions
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-indicator
   Latest version available: 1.0.1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 304 KiB
   Homepage:   https://github.com/philipl/pidgin-indicator
     Homepage:   https://sourceforge.net/projects/pidgin-latex/
   Description:  Pidgin plugin that renders latex formulae
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-led-notification
   Latest version available: 0.1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 9 KiB
   Homepage:   https://sites.google.com/site/simohmattila/led-notification
   Description:  Pidgin plugin to notify by writing user defined strings to (led control) files
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-libnotify
   Latest version available: 0.14-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 314 KiB
   Homepage:   http://gaim-libnotify.sourceforge.net/
   Description:  pidgin-libnotify provides popups for pidgin via a libnotify interface
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-mbpurple
   Latest version available: 0.3.0-r2
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 82 KiB
   Homepage:   https://code.google.com/p/microblog-purple/
   Description:  Pidgin plug-in supporting microblog services like Twitter or identi.ca
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgin-mpris
   Latest version available: 0.2.6
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 207 KiB
   Homepage:   http://m0n5t3r.info/work/pidgin-mpris/
   Description:  Gets current song from MPRIS-aware media players
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-musictracker
   Latest version available: 0.4.22
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 711 KiB
   Homepage:   https://code.google.com/p/pidgin-musictracker/
   Description:  A Pidgin now playing plugin to publicise the songs you are listening
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-opensteamworks
   Latest version available: 1.7
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 231 KiB
   Homepage:   https://github.com/eionrobb/pidgin-opensteamworks
   Description:  Steam protocol plugin for pidgin
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgin-otr
   Latest version available: 4.0.2
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 504 KiB
  Homepage:   http://www.cypherpunks.ca/otr/
   Description:  (OTR) Messaging allows you to have private conversations over instant messaging
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-privacy-please
   Latest version available: 0.7.1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 339 KiB
   Homepage:   https://code.google.com/p/pidgin-privacy-please/
   Description:  pidgin plugin to stop spammers from annoying you
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgin-rhythmbox
   Latest version available: 2.0
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 314 KiB
   Homepage:   http://jon.oberheide.org/pidgin-rhythmbox/
   Description:  automatically update your pidgin profile with current info from Rhythmbox
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-sipe
   Latest version available: 1.25.0-r1
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 1,363 KiB
   Homepage:   http://sipe.sourceforge.net/
   Description:  Pidgin Plug-in SIPE (Sip Exchange Protocol)
   License:    GPL-2

* x11-plugins/pidgin-skypeweb
   Latest version available: 1.7
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 291 KiB
   Homepage:   https://github.com/EionRobb/skype4pidgin
   Description:  SkypeWeb Plugin for Pidgin
   License:    GPL-3+

* x11-plugins/pidgin-telegram
   Latest version available: 1.4.6
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 487 KiB
   Homepage:   https://github.com/majn/telegram-purple
   Description:  A libpurple protocol plugin that adds support for the Telegram messenger
   License:    GPL-2+

* x11-plugins/pidgin-window_merge
   Latest version available: 0.3
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 322 KiB
   Homepage:   https://github.com/dm0-/window_merge
   Description:  A Pidgin plugin that merges the Buddy List window with a conversation window
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgin-xmpp-receipts
   Latest version available: 0.8
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 16 KiB
   Homepage:   https://github.com/noonien-d/pidgin-xmpp-receipts
   Description:  Implementation of xmpp message delivery receipts (XEP-0184) for Pidgin
   License:    GPL-3

* x11-plugins/pidgintex
   Latest version available: 1.1.2_p20170107
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 50 KiB
   Homepage:   https://github.com/Micket/pidgintex
   Description:  Pidgin plugin to render LaTeX expressions in messages
   License:    GPL-3+

* x11-themes/pidgin-penguins-smileys
   Latest version available: 1.0
   Latest version installed: [ Not Installed ]
   Size of files: 257 KiB
   Homepage:   https://gnome-look.org/content/show.php?content=62566
   Description:  Penguins pidgin smiley theme
   License:    GPL-1+

[ Applications found : 27 ]

Există multe pachete sursă legate de pidgin.

Mai multe exemple

root # sisyphus search google-chrome -q -f all

Caută Google Chrome în întreaga bază de date, dar afișează rezultatele într-un mod compact, fără descriere

root # sisyphus search "" -q -f available

Deoarece nu a fost furnizat niciun termen de căutare, acesta va afișa toate pachetele binare din depozit, care NU sunt instalate pe sistem. Rezultatele sunt afișate într-un mod compact, fără descriere.


root # sisyphus search "" -d browser -f all

Caută în întreaga bază de date pentru pachete care conțin cuvântul „browser” în descrierea lor.

Note

În modul de căutare implicit, un singur termen de căutare poate fi folosit la un moment dat. Dacă sunt furnizați mai mulți termeni de căutare, numai primul va fi asortat, ignorând restul.

root # sisyphus search opera chromium -q -f all
Searching all packages ... 

Package                    Installed      Available
www-client/opera               None         77.0.4054.146

Found 1 matching package(s) ...

În modul de căutare „--ebuild”, pot fi folosiți mai mulți termeni de căutare, cu toate acestea acest mod este puțin mai lent și pierdeți capacitățile de filtrare din modul de căutare implicit.


Bash va extinde un singur caracter * ca listă de dosare curente. Pentru a utiliza filtrarea trebuie să o scăpați sau să o înconjurați cu ghilimele sau să folosiți un șir gol .

sisyphus search * -f installed     # this is not valid!
sisyphus search \* -f alien       # OK
sisyphus search '*' -f available    # OK
sisyphus search "" -f upgradeable    # OK