Manager pachete Sisyphus

From Redcore Linux Project Wiki
Revision as of 22:10, 2 July 2021 by Joly (talk | contribs) (Created page with "Sisyphus este managerul de pachete utilizat în Redcore Linux. În esența sa, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul portage, gentoolkit și portage-utils care oferă o i...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Sisyphus este managerul de pachete utilizat în Redcore Linux.

În esența sa, Sisyphus este un simplu ambalaj în jurul portage, gentoolkit și portage-utils care oferă o interfață apt-get / yum-alike la aceste comenzi, pentru a ajuta oamenii nou-veniți să treacă de la sistemele bazate pe Debian / RedHat la Gentoo.

Cu toate acestea, utilizarea Sisyphus a fost întotdeauna mai lentă în comparație cu utilizarea directă a portage-ului, în principal datorită operațiunilor suplimentare pe care le face Sisyphus (sincronizarea repo-urilor și a bazelor de date, preluarea instantaneelor ​​bazei de date pre / post tranzacții pachet etc.)

În ultimul timp s-a lucrat la îmbunătățirea vitezei.

Am vrut să reducem la minimum timpul pe care îl petrece sincronizând repo-urile și bazele de date și să-l facem să ruleze la fel de repede ca și executarea directă a portage-ului.

Pentru a atinge acest obiectiv ne-am întors la planșa de desen.

Ne-am gândit că o putem accelera dacă schimbăm formatul bazei de date, modul în care sincronizează repos-urile și modul în care ia instantaneele bazei de date.

https://redcorelinux.org/news